Ingevolge de doelstelling van de stichting ondernemen wij de volgende activiteiten:
• De publicatie van een cultureel en literair tijdschrift over de Brabantse taal met als titel Brabants, kwartaalblad over Brabanders en hun taal
• De organisatie van culturele evenementen waarin poëzie en proza in de Brabantse dialecten centraal staat

Het tijdschrift Brabants verschijnt vier keer per jaar, te weten in juni, oktober, december en maart. U kunt zich als deelnemer / abonnee op het blad abonneren. Een jaarabonnement kost € 24,50.

Het periodiek wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie. De aard van het blad en de aard van de verhouding tussen stichting en redactie is vastgelegd in een redactiestatuut. Klik hier als u dat redactiestatuut wilt lezen.

Naast het uitgeven van Brabants organiseert de stichting veelal kleinschalige evenementen rondom het thema Brabantse taal. Dit betreft onder meer voordrachten en lezingen, al dan niet met passende muzikale ondersteuning.

Klik op een van onderstaande foto's om een deel van het tijdschrift te bekijken.

Brabants nr 25 int
Brabants nr. 24 omslagBrabants nr. 23 omslagBrabants nr. 22 omslagBrabants nr. 21 omslagBrabants nr. 20 omslagBrabants nr 19 omslag 200Brabants nr 18Brabants nr 17 200 2
Brabants16omslag-200Brabants15omslag 200Brabants14omslag 200Brabants nr 13 200Omslag Brabants 12Omslag Brabants 11 287Brabants10Brabants09
Brabants cover-nr-6 Brabants cover-nr-7 Brabants cover-nr-6 Brabants cover-nr-5 Brabants cover-nr-4 Brabants cover-nr-3 Brabants cover-nr-2 Brabants cover-nr-1